Prilog TV KANAL 9 sa otvaranja izložbe „Naših pet godina“

Prilog TV KANAL 9 sa otvaranja izložbe „Naših pet godina“

0 1253

Iz potrebe da se obogati fotografska scena, pre pet godina osnovan je Fotografski klub Vojvodina. Povodom jubileja ovog kluba otvorena je izložba fotografija njihovih članova.

Izloženi radovi delo su fotoamatera, koji su se godinama unazad edukovali kroz razne radionice i usmeravali ka kreativnoj fotografiji.

Među članovima ima i profesionalnih fotografa, koji su kroz ljubav prema ovakvoj vrsti fotografije u sebi zadržali duh fotoamaterizma. Iako je teško naći jedinstvenu zajedničku temu ovih fotografija, okom ovih umetnika vešto su zabeleženi trenuci svakodnevice, čovek, ali i priroda.

“Na ovoj izložbi izlagači su uglavnom aktivni članovi, mada imamo i bivših. Svima je upućen poziv da učestvuju, neki su se odazvali, a neki ne. A mi smo smatrali da je to jubilej i da je potrebno da svi učestvuju u tome, jer su na neki način svi doprineli sadašnjen statusu fotografskog kluba”, istakao je Milovan Ulićević, predsednik Fotografskog kluba Vojvodine.

Danas klub broji preko 30 članova, a kroz ovih 5 godina kroz njega je prošlo je više od njih 80. Naš sagovornik ističe i to da su ponosni na činjenicu da su jedan od najaktivnijih klubova u Srbiji. Njihova misija je da se fotografija posmatra kao umetnost i na taj način podigne na jedan viši nivo.

“Aktivnosti našeg udruženja svode se na foto predavanja, foto radionice, organizacije izložbi. Imamo međunarodne projekte. Radimo i radićemo na tim projektima koji neguju kreativnu fotografiju. Znači, gledamo kroz neku edukaciju, kroz foto kurseve, da formiramo jednu solidnu bazu fotografa koji poseduju znanje da bi mogli da se uključe u neke projekte kasnije”, kazao je Ulićević.

Ljubitelji fotografije izložbu mogu pogledati do 3. avgusta u Kulturnom centru Novog Sada, u galeriji Tribine mladih. Ulaz je besplatan.

TV KANAL 9

 

SIMILAR ARTICLES

0 2111

0 1288