HELP PORTRET 2015 u organizaciji FKV

HELP PORTRET 2015 u organizaciji FKV

5 1839

Fotografski klub Vojvodina iz Novog Sada (FKV) se ove godine po treći put uključuje u svetsku humanu akciju i nosilac je akcije HELP PORTRET na nivou grada Novog Sada i Vojvodine. Akcija će se odvijati 5. decembra 2015. godine istovremeno, u raznim ustanovama na pet lokacija u Novom Sadu, Futogu i Sremskoj Kamenici.

HP_Logo_Tall_RGB

HELP PORTRET je zajednica fotografa, udruženih širom sveta kako bi svojim znanjem i veštinama na neki način pomogli ljudima u svojoj zajednici i naveli ih da još više zavole fotografiju. Svake godine u jednom izabranom danu za akciju fotografi širom sveta fotografišu siromašne ljude, decu bez mogućnosti da sama naprave svoj portret, starije ljude i sve one koji nisu u mogućnosti da dođu do fotografije svog portreta ili studijske fotografije. Zatim se fotografije izrađuju i poklanjaju onim ljudima koje smo fotografisali.

Ove godine sarađujemo u formiranju fotografskih ekipa sa profesorima i studentima Akademije umetnosti u Novom Sadu – smer fotografija i sa profesorima i studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija u Novom Sadu – smer primenjena fotogafija.

FKV logo Cir 234x320

Akciju sprovode fotografske ekipe koje sačinjavaju od 3 do 5 ljudi kao fotografi, šminkeri, rekviziteri koje će na lokacijama domova Gerontološkog centra Novi Sad, (prihvatilištu za beskućnike u Futogu, i više lokacija domova za stare osobe u Futogu i Novom Sadu) i u Dečijem selu u Sremskoj Kamenici, fotografisati korisnike i poklanjati im fotografije.

Akcija se realizuje uz svesrdnu podršku našeg donatora FOTO STAR- ELIT iz Novog Sada, koji će uraditi laboratorijski sve fotografije.

Foto STAR elit sponzor 400x222

Ova akcija je ranijih godina popraćena sa velikim interesovanjem, a najveću nagradu smo dobili u osmehu korisnika u trenutku kada su dobili svoju fotografiju, i kada su se osećali ushićeno što je njihov lik ostao zabeležen za budućnost. Mnogi su nam tada rekli da se i po više decenija nisu fotografisali i da im je to jedan od najdražih poklona koji su dobili. Svi zajedno ćemo se potruditi da i ove godine izmamimo dosta osmeha.

Pozivamo i druge organizatore u Srbiji akcije HELP PORTRET 2015 da pošalju fotografije sa sličnih akcija pa ćemo ih rado objaviti u objedinjenom prikazu na web stranama Fotografskog kluba Vojvodina.

SIMILAR ARTICLES

Foto : Srđan Aleksić

0 281

0 2354