Uhvaćen Lav na safariju u Perlezu

Autor -
0 1731

U subotu  25. septembra 2010.  je održan tadicionalni  drugi po redu foto-safari u Perlezu. Safari je odisao odličnom  atmosferom uz prisustvo sedamdesetak fotografa iz cele Srbije i Rusije. Susret je počeo u ranim časovima a završio se kasno u noć.Dobar ugođaj priredili su domaćini fotograf Lajoš Mesaroš- Lajči i fotograf Steva Sekerić iz kluba CFFKS.

Druženje nakon foto safarija u Perlezu.

Ovom događaju su prisustvovali i članovi Fotografskog kluba Vojvodina iz Novog Sada, kojima je ovo bio prvi  foto-safari jer je klub mlad. Članovi njih dvanaestak što stalnih, što budućih fotografisalo je motive po pašnjacima perleskog atara, crkvama Perleza, okolini lovačkog doma  i begejskim obalama. Pokušavalo se, da se na sve moguće načine, savladaju nepovoljni svetlosni uslovi sumorno oblačnog dana. Nekima je to uspelo više nekima manje, ali su na kraju bili svi zadovoljni uhvaćenim kadrovima.

Pred sam početak ručka priređena je izložba radova  sa prošlogodišnjeg foto-safarija. Prvo nagrađenom Jaroslavu Karliku nagradu je uručio delegat FSS Božidar Vitas. Palo je i jedno iskreno priznanje glavnog člana žirija, majstora fotografije Sabo-a, da je prva nagrada i obavezujuća, te da je prvonagrađeni  u obavezi da donese pečeno prase.  Sada se treba truditi da te nagrade ne mimoiđu , a posle loviti prase po ataru. 🙂

Na ručku priređenom fotografima u čast (Perleskom «antiholesterolnom» ljutom gulašu)

Jelo se masno  i «lovio» se Lav pivare iz Čelareva. Otkud Lav u Perlezu ne pitajte. Jelene su lale davno  izlovili.

Druženje kluba nastavilo se u prijatnoj atmosferi kafića u Perlezu, što se vidi i na fotografiji. Moram reći i da je našem klubu na ovom druženju prišlo nekoliko fotografa sa dugogodišnjim iskustvom, više o tome kada se budemo videli na sastanku kluba.

Prilog o foto safariju u Perlezu je snimila Radio Televizija Vojvodine:

Podelite sa prijateljima
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •