PRVO VIDEO LINK PREDAVANJE U FKV

Autor -
0 826

Na poslednjem sastanku Fotografskog kluba Vojvodina smo imali čast da nam gostuje poznati srpski fotograf iz Novog Miloševa, Ljubomir Bata Kojić, KMF FSS. Međutim kako zbog svog narušenog zdravlja, i pored dobre volje sa obe strane Bata nije mogao fizički biti prisutan u klubu, morali smo napravili video link preko koga smo ovo gostovanje ostvarili.

Ljubomir Bata Kojić – za radnim stolom

Dok su članovi FKV ne trepćući gledali Ljubomira Kojića i njegove fotografije na ekranu, i uživali u Kojićevim fotografskim umetničkim fotografijama, on je pratio na svom monitoru šta se dešava u klubu. Pričao je o svojim fotografskim počecima, o inspiraciji i nastanku fotografija, izložbama na kojima je učestvovao i nagradama koje dobijao, kao i o radu na svoje dve monografije. Mnoga pitanja o fotografiji su postavljena samom autoru .

Portret Ljubomira Bate Kojića

Oduševljenje mlađih članova, koji prvi put gledaju fotografije Ljubomira Bate Kojića je bilo veliko. Posebno iznenađenje za sve, je bio način realizacije poslednje monografije „Duše tela“, koju je Bata Kojić u celosti snimio na svojoj terasi. Na završetaku predavanja smo se zahvalili fotografu Ljubomiru Bati Kojiću dugim aplauzom.

Ljubomir Bata Kojić potpisuje monografiju autoru članka

Tu međutim nije bio kraj. Još dugo smo ostali da sabiramo impresije sa fotografija, i da raspravljamo o fotografskim signalima, idejama i razmišljanjima, koje nam je autor slao u ovom prvom uspešno realizovanom video linku Fotografskog kkluba Vojvodina.

Ljbomir Bata Kojić sa svojim najpoznatijom akt fotografijom

Nećemo stati na ovome, ali to svakako neće zameniti gostovanja „u živo“ u FKV, već će to biti samo dopuna, kada iz objektivnih razloga kao što je ovaj slučaj, ne budu mogla da se relaizuju predavanja u Fotografskom klubu Vojvodina. Stavili smo i ovaj put tehniku u službu fotografije i umetnosti

Autor teksta pozira Bati Kojiću

.

Autor teksta i fotografija:
Milovan Ulićević

Podelite sa prijateljima
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •