In Memoriam Zorica M. Madžarević-Matković

Autor -
0 4358
Portret Zorice M Madzarević Matković - autor Ištvan Virag

Sinoć je u 49. godini života preminula Zorica M. Madžarević-Matković dipl. ecc, fotograf amater, član Fotografskog kluba Vojvodina i Foto saveza Srbije. Izgubila je borbu sa teškom bolešću, sa kojom se hrabro borila poslednjih godinu i po dana.

Portret Zorice M Madzarević Matković - autor Ištvan Virag
Portret Zorice M Madzarević Matković – autor Ištvan Virag

Postoje osobe koje kada jednom upoznate nikada ne zaboravljate, a kada odu na večni počinak osetite kao da je otišao i deo vas samih i da će se od tog trenutka mnoge stvari drugačije odvijati.
Zorica je pre četri godine postala član Fotografskog kluba Vojvodina, i odmah je svojim duhom, druželjubivošću i podsticanjem drugih na akciju, unela novu svežinu u rad kluba, kako to niko pre nje nije uradio.

Dihotomija - autor Zorica M. Madžarević Matković
Dihotomija – autor Zorica M. Madžarević Matković

U fotografiju je ulazila krupnim koracima, velikim interesovanjem, i neverovatno brzim učenjem svih tajni zanata i umetnosti fotografije. Potpomognuta likovnim znanjem, koje je sticala kao slikar amater, ona je donela u klub, kako je volela da kaže, „neki svoj unutrašnji svet koji je bio večna borba za svoj prostor i izražavanje“. Zato su se njene fotografije odmah prepoznavale svojim osobenim umetničkim pečatom.

Autoportret "Zgužvani snovi"- autor Zorica M. Madžarević Matković
Autoportret „Zgužvani snovi“- autor Zorica M. Madžarević Matković

Poštovala je svakog sagovornika, ali je znala i da mu dobronamerno ukaže na propuste, čineći to diskretno, kao i svaki dobar drug i prijatelj, u direktnom razgovoru.
Na Zoricu smo se svi u klubu mogli osloniti kad nam je bila potrebna pomoć, kada su sprovođene akcije, izložbe,predavanja jer je bila od čvrste reči i ono što je obećano to bi bilo i urađeno, pa čak i onda kada su znaci bolesti pokazivali svoje zube.

Diktat misli pod pseudonimom - autor Zorica M. Madžarević-Matković
Diktat misli pod pseudonimom – autor Zorica M. Madžarević-Matković

Volela je da zna šta se dešava u svetu fotografije, da upoznaje ljude koji se njome bave, pa su njen vedri duh upoznali i članovi mnogih drugih foto klubova, Sombora, Zrenjanina, Čačka, Valjeva, Kragujevca, Beograda.

Počivaj u miru Zorice i neka ti je večna slava i hvala za Tvoj doprinos Fotografskom klubu Vojvodina i fotografiji, kojoj si se kratko, ali snažno, predala u potpunosti.

SAHRANA ZORICE M. MADŽAREVIĆ MATKOVIĆ JE U PONEDELJAK 6. FEBRUARA 2016. GODINE U 13 ČASOVA, NA PETROVARADINSKOM GROBLJU NA TRANDŽAMENTU.

Podelite sa prijateljima
  • 298
  •  
  •  
  • 240
  • 7
  •  
  •