Idi na sadržaj


PhotoBoss

Korisnik od: 05 sep 2010
Offline Poslednje aktivan: Juče, 10:54
*****

#2459 Foto savez Srbije

Objavio korisnik PhotoBoss on 24 mart 2017 - 09:39

LISTA 10 FSS

 

Objavljena je lista "10NAJ" Foto saveza Srbije

 

http://www.fotoss.org/?p=11663


 • 1


#2378 Foto Konkursi - Najava

Objavio korisnik PhotoBoss on 20 februar 2016 - 10:35

Konkurs za najbolje ilustracije knjiga - 5. Festival ilustracije knjige „BookILL Fest”

 
plakat-book-ill-fest-2016.jpg

O Festivalu
Festival ilustracije knjige „BookILL Fest” po peti put organizuju Banatski kulturni centar i Novosadski sajam u okviru 22. međunarodnog salona knjige u Novom Sadu. Salon knjige će se održati od 12. do 18. aprila 2015. godine, a sam Festival ilustracije knjige 13. aprila 2016. na Novosadskom sajmu.
„BookILL Fest” podrazumeva internet konkurs za najbolje ilustracije knjiga, izložbu printova izabranih i nagrađenih radova, proglašenje pobednika i prateće programe.
 
Cilj Festivala
Ilustrovanje knjiga je važna, ali i specifična oblast u procesu dizajniranja i grafičkog oblikovanja knjiga, zbog čega „BookILL Fest” teži da skrene pažnju na ilustraciju i ilustratore u javnosti, ali i na izdavače koji brinu o opremi svojih knjiga.
Ilustrovana knjiga je umetnički objekat koji potpisuju koautori: pisac i ilustrator. Organizator konkursa već godinama pokušava da afirmiše princip po kojem su u njoj tekstualni deo i njena vizuelna komponenta (ilustracija) podjednako važni, pri čemu bi i pisac i ilustrator trebalo da budu podjednako vrednovani, poštovani i uvažavani.
Konkursi za ilustraciju knjige su retki u svetu, a time je značaj ovog Festivala veći.
 
Propozicije konkursa
Konkurs je otvoren za autore iz celog sveta.
Svaki autor šalje najmanje 4 ilustracije jedne knjige i to: ilustraciju naslovne strane knjige i, po sopstvenom izboru, ilustracije iz knjige, u digitalnoj formi  (JPG ili TIFF formatu, RGB modu, 300-600 dpi, do formata A4) na e-mail adresu bookillfest@gmail.com najkasnije do 20. marta 2016. godine.
Mogu se slati ilustracije rađene u svim likovnim i grafičkim tehnikama ili kompjuterskim doradama. Dolazi u obzir i fotografija koja je u funkciji ilustracije knjige.
Ilustracije se mogu, po izboru autora, slati uklopljene u dizajn sa tekstom, ili kao izdvojena dela.
Autori mogu slati i više ilustracija nastalih za različite knjige. Takođe, mogu se slati samo ilustracije korica, ukoliko unutrašnjost knjiga nije ilustrovana.
Mogu se slati i neobjavljeni radovi, koji su u projektu, jednako kao i objavljeni.
Autori, takođe, treba u e-mailu da pošalju svoje podatke: ime, prezime, adresa, telefon, kratka profesionalna biografija, kao i u okviru koje, od dole navedenih, kategorija šalju svoje radove. Potrebno je navesti inaziv i ime autora knjige za koju su ilustracije nastale, kao i nazive pojedinačnih radova. Takođe, potrebno je navesti da li je knjiga objavljena (kod kog izdavača i koje godine) ili je još u projektu.
Ukoliko autor želi, može klasičnom poštom poslati i knjigu, eventualno i CD sa narezanim radovima i podacima, na sledeću adresu: Banatski kulturni centar, JNA 35, 23273 Novo Miloševo. Konkursni materijal poslat poštom se ne vraća.
 
Kategorije za slanje radova:
1. Ilustracija pesničke knjige
2. Ilustracija prozne knjige
3. Ilustracija knjige za decu
4. Foto-ilustracija knjige
 
U obzir dolaze i ilustracije knjiga van navedenih kategorije, koje će žiri posebno razmatrati.
 
Žiri/Umetnički savet
Žiri, koji će selektovati ilustracije za izložbu i nagraditi ilustracije (dodeljuje se po jedna nagrada za svaku od navedenih kategorija, kao i posebna priznanja), radiće u sastavu: Slobodan Ivkov, predsednik, mr Sibila Petenji Arbutina i Senka Vlahović Filipov.
 
Proglašenje pobednika i izložba
Proglašenje pobednika i dodela nagrada održaće se 13. aprila 2016. godine na Novosadskom sajmu, kao i otvaranje izložbe printova selektovanih i nagrađenih radova.
Detaljan program Festivala biće objavljen po završetku konkursa.
 
* Organizator zadržava pravo da radove sa ovogodišnjeg i prethodnih konkursa i izložbi predstavi i u drugim gradovima i zemljama. Takođe zadržava pravo da štampa tematsku publikaciju (katalog, monografiju, flajer i sl.) sa pristiglim radovima u propagandnu ili retrospektivnu svrhu izložbe, odnosno za afirmaciju projekta konkursa „BookILL Fest”, te u svrhu eventualne naučnoistraživačke analize ilustracije kao likovne discipline u svetlu ovog projekta. Slanjem radova, autori prihvataju gore navedene stavke.
 
Gostujuća izložba
Izložba „Ilustracije nagrađene na Bijenalu ilustracije u Bratislavi 2015” biće, takođe, otvorena 13. aprila, kao gostujuća izložba, u organizaciji Banatskog kulturnog centra i Novosadskog sajma, u saradnji sa Međunarodnom ustanovom kulture za decu Bibiana iz Bratislave i Galerijom Fondacije Babka iz Kovačice.
 
„BookILL Fest” 2015. godine
Na konkurs „BookILL Fest-a” 2015. godine, stiglo je oko 700 radova. Žiri je selektovao oko 150 radova 97 autora iz zemlje i inostranstva, koji su bili izloženi na Novosadskom sajmu. Više informacija o prošlogodišnjem Festivalu možete pogledati ovde: BookILL Fest 2015.
 
Kontakt
Za sve dodatne informacije javiti se na e-mail: bookillfest@gmail.com ili telefon: 023/783-155.

 • 1


#2359 Nagradjeni Autori Fotografskog Kluba Vojvodina Na Izložbama

Objavio korisnik PhotoBoss on 12 januar 2016 - 01:43

Evo još jedne lepe vesti iz FKV 

 

Fotografija ''Jesenje srce'' autora Jan Vala na foto konkursu ''Priroda Srbije 2015'' za mesec decembar je osvojila II nagradu

 

http://www.zzps.rs/n...rana=vest&n=360

 

 

Jan%20II%20nagrada%20na%20konkursu%20pri


 • 1


#2334 Pozdrav ljudi!

Objavio korisnik PhotoBoss on 29 novembar 2015 - 10:57

 

Dobrodošli Milane na sajt FKV,
bilo bi nam drago da budete aktivan saradnik ovog sajta i da nas redovno posećujete, a možda jednog dana i postanete član našeg kluba. :)

Hvala Photoboss ;) ..Naravno da bih voleo da postanem clan :) ,,,Ovo je meni hobi a s''obzirom da sam poslasticar ima da vas kupim sa baklavama i sampitama hehehe ;) poz ...evo linka sa mog gostovanja https://www.youtube....4h8877EG7cs#t=3

 

 

Rado ćemo degustirati tvoje baklave i šampite na novogodišnjoj klupskoj zabavi koju svake godine organizujemo polovinom decembra :). Pa te pozivamo da nam se priključiš kao i sve fotografe kojima je FKV u srcu.  :wub:


 • 1


#2329 Дигитализација негатива

Objavio korisnik PhotoBoss on 25 novembar 2015 - 03:00

Odlična ideja Iako je pomoću štapa i kanapa, tj lepka i papira :) Hvala Gogili za post.


 • 1


#2327 Pozdrav ljudi!

Objavio korisnik PhotoBoss on 25 novembar 2015 - 11:37

Dobrodošli Milane na sajt FKV,
bilo bi nam drago da budete aktivan saradnik ovog sajta i da nas redovno posećujete, a možda jednog dana i postanete član našeg kluba. :)


 • 1


#2317 Rezultati Konkursa

Objavio korisnik PhotoBoss on 19 novembar 2015 - 07:30

Uspeh člana Fotografskog kluba Vojvodina Jan Valo-a na foto konkursu POKAŽI, UKAŽI, OSNAŽI koju organizuje  "Human District festival on Instagram" i gde je osvojio za prvo mesto i nagradu firme Canon Srbija - štampač.

 

Rezultati konkursa su : 

 

1. mesto - Jan Valo, "Točkovi života"
2. mesto - Nepoznati autor, "Zaboravljeni"
3. mesto - Andrej Nihil, "Swan"

Čestitamo!
 

 

 

 

 • 2


#2316 Foto Konkursi - Najava

Objavio korisnik PhotoBoss on 19 novembar 2015 - 07:22

FOTO KONKURS FESTIVALA NAUKE
 

Pozivamo Vas da učestvujete na foto konkursu Festivala nauke na temu "Čuda su svuda" koji je u sklopu EVROPSKOG NAUČNOG FOTO KONKURSA 2015.

 

Evropska kultura se ne može zamisliti bez nauke. O tome nije dovoljno samo govoriti, neophodno je i pokazati – fotografisati i podeliti.

 

Srbija je jedna od zemalja članica koje aktivno učestvuju u EVROPSKOM NAUČNOM FOTO KONKURSU 2015 organizovanom od strane online enciklopedije Wikipedia i njihovog skladišta medija Wikimedia Commons. Festival nauke je uspostavio saradnju sa ovim takmičenjem i predstavlja koordinatora za Srbiju, sa foto konkursom "ČUDA SU SVUDA".

 

Fotografije koje će biti poslate na foto konkurs Festivala nauke "ČUDA SU SVUDA" učestvuju i na Wikimedia Commons Evropskom naučnom foto konkursu 2015. Ovo je prvi naučni foto konkurs ove vrste organizovan u Evropi.

 

Evropski naučni foto konkurs 2015 sastoji se iz dva nivoa: lokalno takmičenje svake zemlje članice koja aktivno učestvuje i međunarodno takmičenje.

 

Paralelno će se odvijati i glasanje na zvaničnoj Facebook stranici "Festival nauke", gde će se dodeliti nagrada publike za fotografiju sa najvećim brojem glasova.

 

Svi zainteresovani koji pošalju  fotografije, učestvuju u Wikimedia Commons Evropskom naučnom foto konkursu 2015, a Festival nauke, kao lokalni koordinator, izabraće najbolje fotografije iz Srbije. Takođe, žiri Festivala nauke odabraće 12 najboljih fotografija koje će se naći u kalendaru Festivala nauke za 2016. godinu.

 

Više detalja o konkursu i propozicijama možete naći i na adresama:

 

https://goo.gl/KhJZRS i www.festivalnauke.rs

 

festival-nauke_-nauka_660x330.jpg

 


 • 1


#2311 Здраво!

Objavio korisnik PhotoBoss on 31 oktobar 2015 - 09:35

Dobrodošla Gogili na sajt, a nadam se uskoro i u FKV. Mladi ljudi puni energije i želej za znanjem i istraživanjem u umetnosti fotografije su uvek dobrodošli u naš klub i na naš sajt.

 

Sve najbolje i dobro svetlo ti želim


 • 2


#2299 Uvertira

Objavio korisnik PhotoBoss on 22 oktobar 2015 - 10:31

Dobrodošao Miloše, 

 

postavljaj svoje fotografije, komentariši tuđe onako kako ih vidiš, bez ustezanja, ali i bez sujete i vređanja kada dobiješ komentar na svoje fotografije. Uči da iz svačijeg mišljenja usvojiš ono dobro što tebi odgovara. Budi uporan i strpljiv, jer to često nije odlika mladosti, pa će rezultati i kvalitet doći s vremenom. Učestvuj i na mesečnom nagradnom takmičenju, ako smatraš da imaš fotografiju koja odgovara temi. Dodaj kao prilog na forumu u odgovarajućoj rublici, (pregledaj prvo forum) neke zanimljive i interesantne stvari  koje pronađeš na netu, a mogle bi i druge da zainteresuju. Obavesti i druge tvoje prijatelje koji se interesuju za fotografiju o našem sajtu, ako ti se dopada. Poštuj svačije mišljenje pa će i drugi poštovati tvoje, ali se ne ulaguj nikome ako imaš čvrst stav koji znaš i možeš da braniš argumentima. Eto, ja uzeh za pravo da ti kao stariji dam ti nekoliko korisnih saveta koji će ti sigurno pomoći za brže uključenje u fotografsku zajednicu okupljenu oko sajta Fotografskog kluba Vojvodina. Poruka je ovo i svima koji budu ovo čitali, a mladi su kao i ti.. Dobrodošao si i u klub, ako poželiš da se uključiš i u mnoge druge aktivnosti koje se dešavaju u klubu, a na sajtu su samo informativno prezentovane. 

 

Milovan Ulićević

predsednik FKV


 • 1


#2220 Foto Konkursi - Najava

Objavio korisnik PhotoBoss on 09 septembar 2015 - 10:21

ГАЛЕРИЈА КИЦ МЛАДОСТ ФУТОГ - Конкурс за самосталне и групне изложбе

 за излагачку 2016. годину

 

Установа за културу, информисање и образовање

Културно – информативни центар Младост Футог - ГАЛЕРИЈА КИЦ МЛАДОСТ ФУТОГ

 

расписује

КОНКУРС за самосталне и групне изложбе за излагачку 2016. годину

за област савремене ликовне уметности,  фотографије,  дизајна и примењене уметности,  мулитимедијалне пројекте и програме.

 

Конкурс је отворен од 7. септембра до  31.октобра 2015.

 

Galerija%20Futog.jpg

 

Документација за Kонкурс  треба да садржи:

 

-         податке о аутору (име и презиме, адреса, е-маил и контакт телефон),

-         професионалну биографију (не дужу од једне стране А4 формата),

-         5 колор фотографија (300 дпи.) радова који се предлажу за изложбу, са назначеном димензијом, техником и годином настанка,

-         сажету концепцију изложбе,

-         каталог са претходне изложбе у ПДФ формату  или пропратни материјал са предходних изложби

-         технички опис изложбе,

-         предлог додатних програма (уколико су планирани) током трајања изложбе.

 

Пожељно је да пријаве буду у електронском формату.

 Е-пошта Галерије  је: galerija.futog@gmail.com

 

У случају да учесник на конкурсу није у могућности да пријаву на конкурс упути у електронској форми, конкурсни материјал на ЦД-у може упутити поштом на адресу:

КИЦ Младост Футог; Цара Лазара 42;  21410 Футог, са назнаком: ЗА КОНКУРС ГАЛЕРИЈЕ,

или донети лично у Центар,   сваког радног дана до 15:00 часова.

 

Одлуку о изабраним пројектима за излагање у Галерији доноси Савет Галерије.

Конкурсна документација се не враћа.

О одлуци о додељеним терминима биће обавештени сви пријављени аутори до краја новембра  2015.

Одабрани уметници ће бити контактирани и путем е-маила упознати са условима излагања.

 

Више информација на телефоне: 021 895 598; 895 225


 • 1


#2206 Foto Konkursi - Najava

Objavio korisnik PhotoBoss on 19 avgust 2015 - 12:14

Salon%20fotografije%20Cakovec.jpg

 

http://salon-cakovec.fotografija.hr/


 • 1


#2156 Nagradjeni Autori Fotografskog Kluba Vojvodina Na Izložbama

Objavio korisnik PhotoBoss on 08 juli 2015 - 01:51

Fotografija "Koviljska rapsodija" člana FKV Jana Valo-a

je osvojila pohvalu (4 mesto) na foto konkursu

Zavoda za zaštitu prirode Srbije za mesec jun 2015.

Upravo sam pogledao rezultate...

 

https://www.facebook...e=3&pnref=story

 

ČESTITAMO !!


 • 1


#2070 :( ugašen refoto-alal nam vera

Objavio korisnik PhotoBoss on 29 juni 2015 - 12:12

Gašenjem REFOTO časopisa nastaje praznina koja će se teško popuniti. To je ogroman gubitak za fotografiju. Kada nemate  foto-časopis u nekoj sredini nemate oslonac i valjan smisao da stvarate što bolju fotografiju. Gde ćemo je prezentovati, kome je prikazati, a da budete sigurni da ostaje trajan trag o tome.

 

Virtuelni svet interneta je bez redakcije i svojom nestalnošću, kratkotrajnošću i  nedostatkom analitičkog pristupa, uprosečava, gušeći kvalitet zarad masovnosti. Ljudi treba da shvate da kupovinom časopisa, čak i kada im se nešto u njemu ne sviđa, podržavaju fotografiju, i daju identitet i sebi u njoj.

 

Virtuelni svet je napravljen da osobenosti individue podredi komercijali i interesima kompanija, koje mnogo ne mare za identitet, tradiciju, osobenosti pojedinca, edukaciju, misiji umetnosti. Kreativni potencijal uvek pokušavaju da stave u službi profita.

 

Nedostatkom pisanih papirnih izdanja vi gubite i deo istorije fotografije na prostorima na kojima deluje časopis, a to je višestruka šteta. Ne ostavlja se pouzdan i validan trag o fotografskom delovanju, a posebno o kreativnosti van tokova dnevne dokumentarnosti. 

 

Trebalo je petnaest godina da prođe od gašenja Foto-kino revije, časopisa bivše Jugoslavije, da bi nastao časopis koji će imati kontinuitet i koji će okupiti fotografsku scenu sa istih prostora. Tadašnje gašenje FKR je napravilo jednu veliku istoriografsku rupu u zapisima o delovanju fotografa u tom periodu, koju nikada ne možemo više ispuniti.

 

Moramo biti svesni i nedozvoliti svojim delovanjem da se ugasi REFOTO, jer ćemo izgubiti još petnaest godina da bi obnovili ono što je dobro, i odlično funkcioniše u ovom trenutku. I pored oduke redakcije i razloga koji su najbolje njoj poznati, verujem da postoje i drugi načini i "kanali"  da se problem reši.


 • 1


#2016 FKV u medijima

Objavio korisnik PhotoBoss on 09 juni 2015 - 01:23

PRVA FOTOGRAFSKA RADIONICA U FKV u medijima

 

Evo ovde možete postavljati linkove o aktivnostima medija u vezi ove radionice. Molim da ne postvljate dva puta isti link.

 

Najave:

http://www.rtv.rs/sr...fkv_608349.html

http://oradio.rs/sr/...u-fkv-1499.html

http://www.mojnovisa...fkv-id5268.html


 • 1