Izložba ARLES RENCONTRES 2009

Izložba ARLES RENCONTRES 2009

0 2211

U Francuskom kulturnom centru u Novom Sadu trenutno se može pogledati izložba radova profesora i studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu i Fakulteta primenjene umetnosti u Beogradu. Izloženo je dvadesetak fotografija gde najviše dominira «LIFE» fotografija sa prizvukom na francuske čuvene fotografe (Bresson, Robert Doisneau….) u radovima Rine Vukobratović, Sanje Knežević, prof. Željka Škrbića, Darka Stanimirovića, uz još  nešto malo izloženih minimalističkih  pejsaža u delima Maje Putnik, Nemanje Delja. Tu su još i foto zbeleške o posmatrčima foto izložbi, iz ugla fotografa  prof. Branimira Karanovića i Nemanje Maraša koje nam prenose atmosferu izložbi francuskog centra fotografije Arla.

Kako piše prof. Dubravka Lazić u katalogu ovo je već «drugi  put da Akademija umetnosti u Novom Sadu uz pomoć Francuskog kulturnog centra iz Novog Sada organizuje posetu najatraktivnijem festivalu fotografije danas – RENCONTRES u Arlu, gradiću situiranom na jugu Francuske u Provansi.»

Ove stručne ekskurzije katedri za fotografiju svakako i nama posetiocima izložbe prenose duh Arla i Provanse, zabeležen na fotografijama prezentovanim u Francuskom kulturnom centru. Vredi pogledati i osetiti na trenutak ono što su autori doživeli

SIMILAR ARTICLES

0 1715