Idi na sadržaj
Srpski Jan AndersonCopyright

©UM

Srpski Jan Anderson

Prof. mr Ljubomir Dimitrijević jедан је од оснивача ансамбла "Ренесанс" 1968. године и "Ars nova" 1985. године. Члан је и ансамбла "Балканика". Оснивач је фестивала флауте под називом "Флаута увек и свуда", који се од 1994. године одржава у Београду (desni klik za veliku i oštriji prikaz)


* * * * *


Posmatram kao amater... 

Izuzetna kompozicija, sklad boja, iznad svega ovaj njegov pokret.

Malo mi odudara ona belina na kosi, ali, svetlo, valjda...

    • 0

Kad je Jan na fotki ili u naslovu, barem... ne može biti loše :)

jer kad čitaš od nazad onda je Naj !!!

Šalu na stranu, odličan momenat je ulovljen...ta dignuta ruka, neku snagu fotki daje.

    • 0

Hvala Goranu i Janu na komentaru. Gorane i meni se u početku pri snimanju, a i kasnije kad videh fotografiju činila ta belina presvetla.  Ova je fotografija neobrađena iz jpg fajla iako imam i sirovi. Meni je pri velikom dinamičkom opsegu, koji ne može da prenese ni jedan senzor, uvek dilema da li eksponirati na licu (kao ovde) pa dobiti odmah gotovu fotografiju bez potrebne obrade, sa žrtvom detalja u spot svetlu ali "živu", ili na drugi način eksponirati na svetline, pa izvlačiti detalje sa RAW fajla iz senke. (seti se slikara koji ubace čistu belu tačkicu u oku da povećaju živost oka) Drugi način vodi ka fotografiji sa manje kontrasta, a često i manje živoj, ravnijoj po dubini tona. Zato sam ovde smatrao da ne smeta i modulira kosu, jer ionako su kao je i Jan primetio drugi detalj mnogo važniji. A i ovako mi više liči na način rada sa filmom sa kojim sam ranije ovakve koncerte fotografisao. Ovo napisah jer mislim da mnogi imaju slično razmišljanje ili će ga imati fotografišući scene na rok binama.

    • 1

Imala sam priliku da ga slušam uživo davne 1992. vodili su nas sa školom na njegov koncert. Prosto sam zadivljena koliko on dugo traje. Dobih i autogram sećam se kao da je juče bilo. Odaje utisak živahnog i veselog čoveka i na ovoj fotografiji se to vidi.

    • 0