Idi na sadržaj
Back LinesCopyright

Milena Milenkovic

Back Lines

* * * * -


Klasičan pristup aktu koji je generalno dobro osvetljen. Međutim delovi tela, konkretno desno rame su trebali malo drugačije da izgledaju (promeniti položaj ruke modela) da ta senka po telu ne bude tako gruba. Drugo, to rame je van fokusa pa je malo preciznije tebalo uoštriti,  ne na najbližu površinu leđa, već na trećini  širine leđa. Onda bi mislim pri toj blendi bilo sve oštro. Oštrina je potrebna jer ipak ovaj torzo prikazuje "moć" ljudske figure, pošto je tako izabrana poza.

 

Foto škola: Kada se radi pri kontrastnom svetlu ovog tipa, a ima se fotoaparat koji radi sa autofokusom (AF) na  principu kontrasta, onda može doći do pomeranja mesta uoštravanja na tačku najvećeg kontrasta, iako to ne želimo, pa je samo MF rešenje ili AF sistem sa detekcijom faze

    • 1

Hvala na komentaru, slazem se da ima gresaka. Ipak, ne zameram sebi, jer je ovo jedna od mojih prvih ozbiljnijih fotografija, a ujedno i prvi put u studiju, sa aparatom koji nije moj i koji sam tada prvi put uzela u ruke. Iskreno, nisam imala pojma sta radim, radila sam samo po osecaju :)

I hvala za 'foto skolu' pozabavicu se malo ovom temom, svaki dan se uci :)

    • 1

Za prvi put u studiju ovo je i pored svega što sam pre rekao, vrlo dobro (like)

    • 1