Idi na sadržaj
Watermelon


Watermelon

Kada radim portrete imam obicaj da se vezem za fotografiju i posmatram je previse subjektivno, pa bih zelela da cujem neko objektivno i strucno misljenje.


* * * * *


Mislio sam se koji je bolji od dva portreta deteta i zaključio da ovaj ima mnogo više elemenata koji grade njegov karakter (od ožiljaka do pokreta ruke) da sam se odlučio za ovaj. Oči su veoma upečatljive i treba ih osloboditi vizuelnog pritiska koji vrši kosa na posmatrača, pa kadar treba seći odozgo da se dobije kvadratni format. Gledajući veliku fotografiju (desni klik) čini mi se da je malo ton crveniji u licu nego što bi trebalo biti.

    • 0

I sama sam se mogo dvoumila oko cropa, probala razlicite varijante, zato sam i postavila fotografiju u ovaj album, da mi neko da sugestiju. Hvala Vam puno!

    • 1

Sad još jednom gledam i ne vidim u programu za obradu da je crven previše ton na fotografiji Izgleda da algoritam na sajtu dodaje malo saturacije. A format ne totalno kvadrat ali približno. Sad sam i to isprobavao

    • 0

Mozda bi trebalo malo smanjiti saturaciju ipak, mada je fotografija na sajtu sa vise crvene, na originalu je vise zute. A za crop, mislite da bi trebalo seci tik ispod ili ipak malo iznad linije kose?

    • 0

Malo iznad linije kose, tik iznad svetlijih dlaka santimetar do dva iznad čela.

    • 1