Idi na sadržaj
Mehanizam 2

mehanizam

Mehanizam 2

Experiment sa levels!!!Delovi od starog televizora.


* * * * *


Podsetio me na enformel sllike rezultat koji je dao ovaj eksperiment sa fotografijom. Od tri fotografije kod ove mi se čini da je najviše opravdanja i uspešnosti imala primenjena tehnika.

 

Enformel slike je karakterisalo to što nisu imale definisanog središta, simetrije i ravnoteže kao na tradicionalnim slikarskim delima, a izražajnost boje je bila dominanta.

    • 2

Odacu ti tajnu.Uradjena je znaci obicna makro fotografija sa objektivom 50mm 1.8G + macro ring 12mm.Zatim sam fotografiju ubacio u Photo Shop i nastelovao levels.Pazi sad ovo je vazno da bi se dobio ovakav efekat.Na levels dijagramu imas levu,srednju i desnu strelicu.Barem je tako kod mene.Leva strelica je za shadows zaduzena,srednja strelica je zaduzena za midtones fotografije,ili za smanjenje svetla kako god.Treca strelica je zaduzena za highlights..E sad pazi u cemu lezi caka.Midtones podesis na 0,50.A ostatak stelujes na shadows strelici...i videces o cemu se radi.To sam slucajno jednom skontao dok sam stelovao...svi misle da koristim neki specijalni filter u foto sopu ili ko zna kakvu vrstu obrade.

    • 2

Znam da ovo nije tema ali vidim da se razumes i u slikarstvo...pa ako te interesuje mozes pogledati neke moje radove...u pitanju je digital art.https://www.facebook...563523300472351

    • 1