Idi na sadržaj
Akt na mostu - 1986.


Akt na mostu - 1986.

- - - - -


Gldajući akt, ne mogu da se otmem osećaju da je model pozom i uglom iz kojeg je fotografisan poporimio androgene osobine. Dozvoljavam da je to bila namera fotografa, ali bih odmah postavio pitanje, zašto? Poza aludira na  skrivanje od nečega. Meni malo teško pročitati od čega se skriva? Nema mi jasnih naznaka šta bi to moglo biti. Kompozicija je jasna i čista bez obzira na moje dileme.

 

Voleo bih da autor možda nekim svojim razmišljanjem pojasni moje nedoumice, a mislim  da bi to zanimalo i druge posmatrače. Mislim da je fotografija hermetična u značenju, pa je to neophodno, da bi krenuli pravim putem u tumačenju dok posmatramo fotografiju.

    • 0
PhotoBoss, hvala na komentaru,
slazem se da je model poprimio androgene osobine. U trenutku snimanja toga nisam bio svestan, to nije bila moja namera. Po meni, poza modela aludira na krik, na nemogucnost prevazilazenja unutrasnjih sukoba i dilema jedne mlade licnosti, - stojim pred zidom,... zid je u meni,... ne mogu dalje...
Ipak, u pozadini je reka, voda, simbol zivota i obnavljanja.
Fotografija je nastala kao direktna posledica razgovora sa modelom, dok smo trazili lokaciju za snimanje.
    • 1
Hvala Kojljubu na objašnjenju.
    • 0
 

Mene asocira na strah od otvorenog prostora, kako stručnjaci kažu - agorafobija. U svom stahu, ogoljena do nagosti, zid joj je jedina, ali ne dovoljna zaštita.

    • 1

Jedno umetnicko delo uvek moze da se analizira na vise nacina. Svi mi imamo svoj subjektivni stav i na taj nacin ga vidimo, vrednujemo i dozivljavamo. Hvala Gorane na svom vidjenju fotografije i komentaru.

    • 1