Idi na sadržaj
MisliCopyright

Ertekin Totic

Misli

* * * * *


Dobar portret. Iako je svetlo "ravno", od napred, kao da je blic u pitanju, ne upada toliko u oči, jer drugi elementi vode glavnu reč. Posebno bih tu istakao moć teksture odeće, koja je razdvojila slične tonove lica i pozadine, i istakla tako model u prvi plan. Bez toga ili sa nekim jednobojnom odećom jednolične teksture, a zbog "ravnog" svetla model bi se spojio sa pozadinom. Misaon pokret rukom je prirodan i dobro odgovara modelu.

    • 1

@PhotoBoss...Zahvaljujem na komentaru...ne koristim blic :), svetlo je jednostavno bilo takvo, a mozda sam i ja kroz obradu malo doprineo tome...pozdrav !

    • 0

Drago mi je da sam razrešio dilemu, zato sam i napisao "kao da je ...." jer nisam bio siguran. Sad znam kako obrađuješ, pa ću obratiti pažnju drugi put :)

    • 1

@PhotoBoss...Zahvaljujem, iz tvojih komentara se moze mnogo toga nauciti...svestan sam da je svetlo na ovoj fotografiji ravno...u ovom slucaju mi je bilo bitnije da kroz obradu istaknem crte lica i nekakvu emociju sto je podrazumevalo dosta kontrasta i popunjavanja highlights delova fotografije, sto je verovatno ''ubilo''i ono malo lepog bocnog svetla...pozdrav !

    • 1