Idi na sadržaj
Lines


Lines

* * * * *


Dobrodošla uz sjajne linije.

  • 0

Hvala Jan 

  • 0

Dobrodošla na sajt FKV, najedukativniji fotografski sajt na Balkanu. To je sad moderno da se hvalimo :D

 

Odlično je izabran ambijent za akt. Najbolji deo fotografije, koji pleni, je prelaz perspektivnih linija levo, na linije tela koje se sve više savijaju ka dole, i navode nas da pratimo, i polako klizimo desnom linijom tela, odozgo ka dole. Prekid linija u tom delu je vrlo bitan, jer bi se bez toga akt slabo uočio i slepio bi se sa pozadinom. Čestitke za akt i realizaciju.

 

To "šaranje" svetlom po telu, su prvo počeli ruski avangardisti 20-tih godina prošlog veka, posebno Rodčenko, pa je kasnije istraživanje sproveo Ralph Morse-a, fotografa iz LIFE magazina.To je na mene pre mnogo godina ostavilo snažan utisak.. Zato svaku dobru realizaciju te tehnike cenim, posebno ako autor ugradi bar malo svojeg promišljanja, čak i ako nije totalno originalno.

  • 1

Bravo Odlicna fotografija.

Svetlost divno uvodi u kadar. Odlicno izvedeno u ovom ambijentu, Akt lepo izvijen u desnu stranu i daje ravnotezu sa perspektivom  i svetlom sa leve strane

  • 0
Hvala na dobrodošlici Boss i hvala na pozivu da vam se pridružim. Naravno, hvala i na ovom edukativnom delu. Biće još mojih radova, neki će biti manje a neki više uspešni, meni svakako podjednako značajni.
  • 0
Radisa hvala puno. Sve se tog dana skockalo. Kraj decembra mi je podaeio sunce i temperaturu od 19 stepeni. Na istom mestu sam radila, sa istim modelom, i početkom aprila proošle godone, bez ijedne senke.
  • 0