Idi na sadržaj
San o nebuCopyright

©Dušanka Ljubojević

San o nebu

zanima me kako ovo deluje.


- - - - -


Deluje kao fotografija sa puno likovnosti, od nekoga ko je to savladao na dobrom kursu :) Nije preterano originalna, ali nemam zamerki na kompoziciju.

 

Na ovakvim kompozicijama, ali sa upotrebom ND filtera u poslednje vreme osvajaju neki puno nagrada, iako su to "prepisane" fotografije sa neta. Tome se teško neki odupiru jer valjda misle da su oni prvi to videli, a da smo mi ostali NE(T)pismeni.  Ako originalnost stičeš sopstvenim eksperimentom, i znaš da je prepoznaš, i odvojiš od viđenog, onda si napravila veliki korak u fotografiji. Za to treba vreme i vreme i vreme.... Samo istrajni uspevaju, a površni i nadmeni otpadnu kad tad, ili se vrte u krug, jer kopiranjem nisu ušli u suštinu umetnosti fotografije.

 

Nije ovo tebi Kecalkoatl razmišljanje upućeno, nego me fotka podstakla na razmišljanje i pokrenula je sećanje na viđeno po netu.

    • 2

Hvala za komentar.  Sam kamen, odraz neba i drveća mi ne bi ni bili zanimljivi da nije ovog donjeg dela sa blatom i lišćem. Nebo u koji taj kamen kao "leti" pretapa se u taj bljakavi mulj. E sad ja sam to tako nekako videla nisam uspela da prenesem kako sam videla. 

    • 0