Idi na sadržaj
Soul of plain (Duša ravnice)

landscape vojvodina plain land winter

Soul of plain (Duša ravnice)

Pivnice,Serbia - 21.12.2015 Typical Winter landscape of Vojvodina. Large plain that consist of agricultural fields. In winter time they are plowed so everything looks flat with walnut tree that grows on the side of field road. Walnut trees are planted there as they have large treetop and make nice shade so farmers can have a place to rest during the Summer. In misty background there is visible some sort of forest. These woods are rare now days and consist mostly out of Locus trees and are used in past as wind shield for stopping land erosion.
(Tipičan zimski pejzaž Vojvodine . Velika ravnica koja se sastoji od obradivog zemljišta. U zimskom periodu polja su preorana tako sve izgleda ravno sa orahom koja raste sa strane poljskog puta . Orahovo drveće se sadi zbog velike krošnje koja daje lep hlad tako da poljoprivrednici imaju mesto za odmor tokom leta. U daljini kroz izmaglicu se nazire šuma. Ovi šumarci su sve ređi i sastoje se uglavnom od bagremovog drveća a u prošlost su korišteni kao yaštita od vetra i za zaustavljanje erozije zemljišta .)


* * * * -


Svaka čast za objašnjenje. Vrlo poučno. Verovatno bi i drugi mogli ovako neke svoje fotografije da dopune tekstom, ako za to kao ovde postoji razlog. To nije objašnjenje svoje fotografije, i ne utiče na njen likovni kvalitet. Ali svakako da svaka fotografija nosi neku informaciju i priču koja nije vezana za umetnost, a može bitti zanimljiva kao ovde. 

Zato ovaj napor Dejana Kolara podržavam potpuno.

    • 3

Hvala PhotoBoss. Objašnjenje je zbog društvenih mreža gde veći deo publike nije sa ovih prostora i njima usamljeni orah u sred ravnice ništa ne znači.

    • 1