Idi na sadržaj
Men in black

wtc nyc


Copyright

Milan Tomin

Men in black

World trade center


* * * * *


Odlična fotografija urađena u tehnici visokog tonskog ključa (high key) koja prikazuje odnos čoveka i modernih poslovnih enterijera u kojima su oni svedeni na mrave koji rade u urbanoj sredini. Hladan odnos enterijera prema čoveku  je dobro oličen u visokim tonovima bele. Doba tonska izdvojenost tamnih detalja je ipak stavila čoveka u centar zbivanja.

 

Dinamika posla je naglašena glavnom kompozicionom linijom (crvena) koja se dinamično  prostire duž kadra. Dobro izabran rakurs je omogućio da se to vidi, a izabran ugao objektiva je obuhvatio i ritam glavnih arhitektonskih linija.(vidi dole)

 

gallery_1_2_253794.jpg

 

Udruženo sve to konvergira ka malom prostoru gde jedva da se uočava izlaz. To stvara jednu blokadu, pa oko zastane i mi se zapitamo: "Kuda dalje?" To metaforično pitanje se često postavlja u biznisu, i u razmišljanjima poslovnih ljudi, a vizuelna predstava na fotografiji je posmatraču stvorila taj osećaj, što je dodatni kvalitet koji veže formu i sadržaj. Samo je jedan čovek okrenut na drugu stranu (onaj u prvom planu) Možda je to to kretanje "ključ"  fotografije. Ono se ovde uočava tek na drugo gledanje i promišljanje.

  • 3

Ja ovu fotografiju duboko doživljavam kao poraznu potvrdu priče o malom čoveku izgubljenom u vremenu i prostoru , kao potresno svedočanstvo o oljudjenosti i otudjenosti ljudskog roda.

  • 3

Bravo, odlicna!

  • 1

hvala za objasnjenje a za fotku pogotovo-bravo

  • 1

Hvala

  • 0

Ako ikada budem primenjivala tehniku visokog tonskog ključa, volela bih da to izgleda ovako! Bravo!

  • 1