Idi na sadržaj
Crossed lightning

noc beograd munje lightning duga expozicija


Copyright

Boris Mrdja (c)2015

Crossed lightning

Prolecna oluja u Beogradu

 

5DmkII
20mm
30sec
f 6,3
iso 160
Cokin cross filter
HDR
Light stacked


* * * * *


Fotografija sa puno "akcije" i po meni bas dobra, cestitke! Mislim da bi grad mogao biti malo manje eksponiran, ali ne kvari, akcenat je na necemu drugom.

    • 0

Vidi se da je fotografija napravljena od nekoga ko je dobar poznavalac fotošopa. Ali moram priznati da mene (to je lični osećaj, a ne razmišljanje) ostavlja malo hladnim. Nekako mi je efekt zaokupio motiv i temu, da oni ostaju daleko u drugom planu.

    • 0

ako mislite na efekat zvedica na svetlosnim izvorima? Taj efekat nema nikakve veze sa photoshopom,kao sto pise u opisu prilikom fotografisanja koristen je cokinov cross(star) filter n objektivu. Sa druge strane upotpunosti se slazem da je efekat "preteran". Kao sto je skoro uvek slucaj sa cross fiterom u gradskoj sceni zvezdica ima previse (bukvalno svaki svetlosni izvor ima efekat zvezdice ukljucujuci tu i munje koje su satstavljene od mnogo malih zvezdica sto se vidi u punom formatu) Ali kako je ova fotografija deo jedne velike eksperimentalne serije koju cete imati prilike da vidite u narednom periodu. Osnovna ideja je bila da se postigne "ne standardan" rezultat.

    • 0

Nisam mislio na taj  filter sa efektom  svetlosnih zvezdica, koji se koristio i u fotografiji sa filmu, već na sveukupnu obradu i utisak koji je time stvoren. Svakako, svaki eksperiment je dobrodošao na stranama FKV kada je fotografija u pitanju.

    • 0