Idi na sadržaj
City in the night


City in the night

* * * * -


Dobar prikaz arhitekture kada gledamo kompoziciju. Ali mislim da si narušio atmosferu noćnog snimka, i CB teksturom učinio jednu od najprepoznatljivijih zgrada Beograda, palatu "Albanija", ruiniranijom nego što  zaista jeste, zbog godina koje ima. A još i  ta asocijacija sa slomljenim staklom tome doprinosi.

Po mom mišljenju kada je arhitektura u pitanju treba doprinositi lepom ili bar biti objektivan. Dakle ako se može izvući osobenosti i lepota arhitektine zamisli, a ako ne. onda ostati na nivo objektivnosti, i ne činiti je ružnijom nego što zaista jeste. 

Dobar primer kako se to radi smo imali na nedavnom predavanju u FKV, kada nam je Voja Pešterac MF iz Čačka prezentovao fotografije arhitektonskog "čuda" iz Valensije, Kalatravinog "Grada umetnosti i nauke".

  • 1

Milovane slažem se delimično i uvek mi svaki komentar znači. Sve to stoji, što se tiče arhitekture, ne nisam želeo da je ruiniram... možda je tako ovde ispalo. Ali eto za sada je to, to, a jedna naša koleginica mi je dala savet, jedan mali i dobio sam skroz drugačiju viziju ove fotografije, samo okretanjem za 180 stepeni. ...najveće bogatstvo je imati ljude. Ja ih imam.

Zato hvala Milovane i Mina

 

Predlog Mine Delić.

 

2d6l539.jpg

  • 2

Odličan predlog. Svaka čast Mina. Ovo je već druga priča koja je umetnička transpozicija arhitekture kroz postupak okretanja. Ovde nije bitna sada arhitektura već nova slika koja je vizija dobra ili loša, a ovde je dobra svakako. Ovde sasvim odgovara CB ton. 

Divim se Mini :) kako je zapazila onog čoveka u refleksu, i kako joj je to dalo ideju za novu viziju. To je sigurno talenat za zapažanje. Eto ja ga ne zapazih. kada sam gore komentarisao fotografiju :(.

Jan ostavi ovako fotografiju,i tako je možeš slati na izložbe. Imaće prolaz sigurno na mnogim izložbama.

Bez obzira što je Mina pomogla u viđenju, ona je tvoje autorsko delo. Tako zakon kaže,  a i logika. Drugačije ne može ni biti, jer bi onda značilo da svi oni nastavnici koji te uče u školi na kursu i sl., i svi oni koji te savetuju, objašnjavaju i komentarišu tvoje fotografije mogu biti kooautori, a to ipak nije tako, i dobro je da nije. Bez obzira što je ova transformacija suština fotografske umetnosti sadržane u njoj.

  • 2

Kažem ja.. opet... šta bih ja bez Vas...

Ekipa smo.

  • 2

Zaista neverovatno da je "ista" fotografija u pitanju.

  • 1

lepo je videti da ljudi sardjuju na ovaj nacin,sa istim ciljem i ljubavlju bez viska sujete-bravo ekipo

  • 1