Idi na sadržaj
Akt - 4Copyright

© Lj. K.

Akt - 4

- - - - -


Odličan CB ton i precizna ekspozicija.. Fotografija odiše skrivenom intimnošću modela, koji se samo u jednom malom deliću otkriva fotografu (deo grudi). Tako da fotografija ima neophodnu suptilnost potrebnu umetničkom aktu. Jedno svetlo je pod dobrim uglom osvetlilio kosu, tako da je istaklo maksimalno tip frizure.

Blaga dijagonala ruke dobijena pod tim svetlom je dala dodatno kretanje pogleda od grudi ka llicu i obrnuto, tako da poza ne deluje previše statično, a ni kadar ravno i nezanimljivo. To kretanje pogleda između dve tačke kadra, dugo traži i pokušava da nađe još samo jedan detalj, ne bi li razotkrio još više njenu ženstvenost i identitet. Fotograf, znajući to, ne dodaje unutar crne okoline ni jedan sivi ton, koji bi to omogućio, a nas posmatrače-istraživače (voajere) zadovoljio.

Foto škola: Fotograf je u biti voajer, koji treba i mora da kontroliše na svojoj fotografiji, voajerske prohteve posmatrača koji će posmatrati tu fotografiju . Ako to ne poznaje i ne uradi, može lako skliznuti sa erotike u pornografiju.(UM)
    • 0