Idi na sadržaj
Budnost


Budnost

- - - - -


Gledajući ove poslednje tvoje fotografije zaključujem da si pokušavaš da nađeš fotografski umetnički izraz, na motivima i detaljima ikonografije unutrašnjosti crkve. Moram reći da si se dohvatio dosta teške teme za realizaciju. I mnogo iskusniji u fotografiji tu nisu uspevali da se nadograde, i odvoje od faktografsko-dokumentarnog pristupa. Ali sa srećom i pratićemo tvoja fotografska promišljanja na tu temu.
A konkretno za ovu fotografije imam nekoliko primedbi. Prvo krst se ne seče na fotografiji i gore i dole, već bar tri kraja trebaju biti vidljiva da bi forma i simbolika bili u saglasju. Drugo kandilo i ivice krsta su slepljene, tako da oko mora da se napregne da razdvoji likovno te dve stvari. Mala promena rakursa bi to rešila bolje. Treće izabrana dubinska oštrina je premala, tako da ikonostas gubi obrise i više liči na neku mrljavu površinu. Pogotovo luster liči na belu fleku (kompezuj i ekspoziciju u minus EV malo). Ne kažem da je moralo da bude oštro do kraja, ali svakako malo oštrije (dve blende recimo manje od 2.8 upotrebljenih). I svetlo sa prozora bi tada bilo oštrije i lepše bi delovalo i davalo bi bolju atmosferu. Za to je ovde stativ bio neophodan.
    • 0
Puno ti hvala na iscrpnom odgovoru, puno mi znaci tvoj kriticki stav prema ovoj fotografiji, Naravno nisam uporebio stativ sto je bila greska a imao sam vremena, i slazem se sa tobom da je oltarski prostor morao da bude za nijansu ostriji al sam onda ja pogresio u mojoj zelji da pokazem poruku jer mi oltar nije bio vazan kao i krst pa se nisam na tom detalju mnogo ni brinuop, a trebao sam , mozda da sam se pomerio unazad korak bi ispunio i detalj celog krsta i odvojenos kandila a i pravilo trecine bi onda bila jos upecatljivija jer kandilo ovako remeti kompoziciju. Jos jednom ti se zahvaljujem
    • 0