Idi na sadržaj
Čarolija jutra


Čarolija jutra

- - - - -


Postavljene slike

Postavljene slike
    • 0
Definitivno CB je najbolja, jer taj žućkasto - oker ton na fotografijama u boji smanjuje kontrast scene. Kontrast je najveći "kvalitet" koji treba sačuvati pri eksponiranju, da bi se prenela verno atmosfera scene, pri ovakvom svetlu.
Horizontalna fotografija je lošija kompozicija od vertikalnog izreza, jer pojedini elementi fotografije "plivaju" po velikoj površini fotografije, nevezani jedni za druge, formom i sadržajem. Kod izreza to deuje kompatnije, i forma je redukovana, i bolje je istkla bitno u sadržaju fotografije.
    • 0
Hvala
    • 0
Jeste CB definitivno kontrasnija i izraženija, ali i hladnija. Ova žuto-zelenkasta me podseća na toliko puta viđene(a uvek priželjkivane) indonežansko-vijatnamske scene, ali teško uhvatljive u našim predelima, zbog drugačije vlažnosti vazduha. Tako da bih pre izabrao ovu u boji i to obavezno vertikalnu sa lupicom ;). Ovde ostaje žal što nemaš RAW da izvučeš tu dinamiku scene o kojoj Boss priča, ali u boji, naručito delova oko upada svetla. Kompozcija mi se veoma dopada, što ništa nije novo kod tebe, a istakao bih poklapanje pravca štapa i upada svetlosti.
    • 0