Idi na sadržaj
Katedrala


Katedrala

- - - - -


Dobar rakurs, nama novosađanima već toliko puta viđen motiv... i želeo bih da kažem da puno nas ne zna da ovo nije Katedrala već Crkva imena Marijinog
http://sr.wikipedia....Имена_Маријиног
  • 0
Nije mi jasno zašto si pretvorio fotografiju u CB, kad je na katalogu izložbe na kojoj je izlagana bila kolorna i tako bolje funkcioniše.

Foto škola: Konvertovanjem fotografije u CB dobijamo novu fotografiju nezavisnu u umetničkom smislu od kolorne, iako su obe međusobno tehnički zavisne. Autor se MORA opredeliti za jednu koju će uvek prikazivati javnosti, pa makar izbor bio i lošiji. Postavljanjm malo jedne malo druge ruši koncepciju i idejnu zamisao obe, i stiče se utisak da autor ne zna šta hoće. Prisustvo kolora i sklad boja je jako važan element fotografije, kao što je i ton, gradacija i valer kod CB fotografije. Nekada na jednoj fotografiji imamo to izmešano, zavisno od detalja fotografije, ali to u 99% slučajeva "vuče" na kič.
  • 0
Na katalogu izlozbe je takodje CB, a na samom izlobi su bile izlozene i kolorna i CB na zahtev organizatora. Meni licno se ova tj CB vise dopada i nju sam predao za izlozbu a uredjivac je hteo i kolornu da izlozi...to je bila njegova ideja. Kolorna verzija je trebala biti HDR ali mi se nije svidela kao takva.
  • 0

Dobar rakurs, nama novosađanima već toliko puta viđen motiv... i želeo bih da kažem da puno nas ne zna da ovo nije Katedrala već Crkva imena Marijinog
http://sr.wikipedia....%BD%D0%BE%D0%B3U pravu si Jan za ime crkve...znam za to ali se vec nekako odomacilo da je zovemo Katedrala iako to nije.
  • 0
Sad si mi razrešio dilemu zašto sam video dve verzije iste footografije. Malo sam pogrešio misleći da je u katalogu, a ipak je bilo na zidu. Ali stojim pri stavu iznesenom u pasusu foto škola, samo ga je izgleda trebalo uputiti na drugu adresu B)
  • 0

Sad si mi razrešio dilemu zašto sam video dve verzije iste footografije. Malo sam pogrešio misleći da je u katalogu, a ipak je bilo na zidu. Ali stojim pri stavu iznesenom u pasusu foto škola, samo ga je izgleda trebalo uputiti na drugu adresu Postavljene slikeU svakom slučaju hvala na komentaru i foto školi:-)
  • 0
Nvviknuces se vec vremenom na Milovana :) I meni je bolja cb, jos jedna pohvala na drugacije pa samim tim i interesantno vidjenje ove dosadne novosadske scene ;)
  • 0

Nvviknuces se vec vremenom na Milovana Postavljene slike I meni je bolja cb, jos jedna pohvala na drugacije pa samim tim i interesantno vidjenje ove dosadne novosadske scene Postavljene slikeSlazem se sa tobom da scena jeste dosadna...Kada nam je predavac na radionici rekao da fotografisemo Katedralu ali da pokusamo na drugaciji nacin, ja se nasmejah i pomislih jel ima neko da nije dosao u NS da kupi patike a da nije fotografisao Katedralu:-)
  • 0
Мало касним са коментаром, ал' добра ти је ова!
Одличан кадар и добра обрада!
  • 0
Hvala NesoPostavljene slike
  • 0