Idi na sadržaj




Akt u betonu



Copyright

© UM

Akt u betonu

- - - - -


Gledajuci ovu fotografiju ne mogu da se otmem utisku da je fotograf "imao strah" da neko ne vidi predivan obnazen model pa je pozurio sa fotografisanjem.

Naime. Sjajno izabrano mesto snimanja nije potkrepljeno i dobrim svetlom tj. svetlo je direktno iznad glave ( snimano u podne), pa su i senke takve kakve jesu.

Ovo je nesto sto u tom momentu fotograf nije mogao izbeci , ali je mogao postavitimodel tako da delovi tela koji su tamni budu na svetloj pozadini ovih betonskih blokova, a svetli na tamnoj.

Poziranje modela je i suvise staticno, tj. monotono .

Malo vise dinamike i " saradnje " sa ovim gromadama bi dalo odlican rezultat.

Ako je moguce fotograf bi trebao ponoviti snimanje na istom mestu u drugo vreme ( svetlo malo mekse) i sigurno je da ce biti super fotografije jer su svi preduslovi tu samo ih treba malo bolje ukomponovati.




    • 0
Da samo pojasnim neke nedomice Rankonijeve.
Podnevno svetlo je namerno izabrano, jer nekom drugom delu dana, u šuljini 4m velikih blokova, ne dopire svetlo, pa bi fotografisanje u senci dalo meko svetlo na fotografiji. Tako bi se izgubila snaga koju kontrasti svetla daju betonu, naglašavajući specifičnu formu rogljeva koji se koriste za izradu dokova. Meko svetlo oblačnog dana, imalo bi isto takav uticaj na beton.
Mirnoću modela sam suprostavio oštrim dinamičnim, kubističkim formama koje stvaraju oblici i senke po betonu, kao kontrast forme i oblika.
    • 0
Мени није јасно што се држи за сисе и што се налактила на бетон.
    • 0