Idi na sadržaj
BalerineCopyright

Petar Lazović ©

Balerine

* * * * *


Evo dozvao je djole ...
  • 0
Ne znam ni zašto si je ovde objavljivao, može komotno odmah u FKV selektor. A da, nemaš lozinkuPostavljene slike
  • 0
Ову обавезно тамо.
  • 0
Pogled između dve devojčice je odlično uhvaćen. Ritam na fotografiji ponavljajućeg motiva (haljinice) dao je jednu likovnost fotografiji. A šlag na to je držanje nogu devojčica, koji kao da odslikava njihov karakter pojedinačno, a sam ritam nogu me podseća na raspored nota na lestvici. Tako da unosi muziku u fotografiju, što itekako odgovara onome što je na fotografiji motiv (male balerine).
Ono što me stavlja u veliku dilemu da li je trebalo seći glave ovim balerinama koje se nalaze između dve krajnje? Ima argumenata i za i protiv. Za je svakako da pogled onda dominira više na fotografiji i uočljiviji je odnos dve krajnje devojčice. A protiv je, da bi se prikazivanjem lica tih devojčica dodatno unela jedna nova nota i jedan nov odnos pored postojećeg, a to je odnos karaktera lika i njegovog izraza sa načinom držanja nogu devojčica na fotografiji. Time bi fotografija dobila na višeslojnosti izraza što je odraz kvalitetnijih fotografija.
Što se mene tiče može i ova u FKV selekciju najboljih.
  • 0
jos nije u selekciji? :)
  • 0
Što se tiče sečenja glava, da ili ne?
Lepo si izneo te razloge MIlovane, za i protiv, ali na nešto si zaboravio. Sve zavisi od položaja glava ostalih balerina. Da su poređena u nekoj međusobnoj zavisnosti, a recimo kontra od pogleda devojčice, i ja bih voleo da ih vidim na ramenima. U suprotnom ako su položaji glave razbacani, kao i njihovi izrazi lica, a kao što si već rekao, onda pogled male devojčice ne bi došao toliko do izražaja. Imam još jedan razlog za, za sečenje glava...ako je Petar ovako kadrirao, a nije krop u procesu sređivanja fotografije, onda podržavam ovaj kadar.
Dakle? Još nije u selekciji?
  • 0
Ovako je petar hteo i kadrirao. Nego glupav ovaj kocept selekcije, ne mozes ni da vidis fotku dok se ne logujes ne razumem poentu zasto kriti selektovane ?
  • 0