Idi na sadržaj
ZamišljenaCopyright

© UM

Zamišljena

Klikni na lupicu...Konverzija u CB je urađena bez PS u fotoaparatu biranjem monohrom moda Olympus-a i korišćen je zeleni filter


* - - - -


To je zanimljivo sa tim zelenim filterom, ta cb konverzija. Ja nikad nisam zadvoljan kada ga koristim u PS produkciji. Koža mi izgleda suviše sivo, a znam da sa zelenim filterom se povećava kontrast kože, kao i što sve bore, rupe, neravnine i ožiljci dolaze do izražaja. Najčešće koristim žuti ili narandžasti.

Ostalo je klasika i dobro odrađeno.
    • 0
Foto škola: Zeleni filter u CB fotografiji apsorbuje UV, plavičaste i ljubičaste boje, osvetljava zelenilo i potamnjuje crvenkaste tonove kao što je i boja kože. Uticaj filtera na pojačanje kontrasta je delimično tačan. Koristio se u klasičnoj fotografiji pri snimanju sa foto-sijalicama, da bi se izbegao svetliji voštani izgled lica, jer ta vrsta svetla ima dosta crvene u sebi, a daje prirodniji izgled usana. Ovde je to urađeno iz istog razloga, samo je zbog prirode svetla (blic) ovde pojačan utisak, a to je urađeno da bi se usne jako istakle na licu svojom punoćom. Koliko sam uspeo procenite sami.
Djole je potpuno u pravu što se tiče upotrebe narandžastog filtera, ako hoćemo svetliju kožu, i on se često koristi pri snimanju napolju, da posvetli recimo lice portreta, a jako potamni oblačno nebo kada i nastaju dramatični oblaci u koje se portret uklapa i, kontrastom u odnosu na nebo, izdvaja.
    • 0