Idi na sadržaj
Red velvetCopyright

www.photogeza.com

Red velvet

- - - - -


Objašnjenje Geza ispod slike !!! Tako smo se dogovorili da kod ovog tipa fotografije ipak treba ispisati šta je na slici u jednoj rečenici. Kako da ja znam šta je prikazano, a želeo bih da naučim i možda bolje usnimim :D
    • 0
Dobro. Mada sam se potrudio da ukucam parametre da ne bi morao da se čita EXIF ali hajde da još pojasnim
Insekt na fotografiji je iz porodice paličnjaka konkretno lat.Bacillus rossius . Ja ih gajim. Malog cca 5mm dugačkog insekta sam postavio pažljivo četkicom za vodene bojice da ga ne bih povredio na tučak jednog crvenog ljiljana. Namontirao sam ring blic na 100mm makro objektiv. Podesio debeli minus na blicu da ne dobijem refleksije. Blendu sam namerno otvorio da bih dobio plitak DOF. Najveći problem je bilo dobiti glavu insekta u fokusu.
Fotografisano je iz ruke i posle dvadesetak pokušaja zaustavljenog daha i između dva otkucaja srca uspeo sam da dobijem fokus baš tamo gde treba. Koristio sam i međuprstenove radi dodatnog uvećanja. Glava insekta je oko 1mm u prečniku. Juče sam kupio stativ i posebnu makro glavu tako da ću uskoro moći mnogo lakše da pravim ovakve fotografije. Makro glava dozvoljava pomeranje fotoaparata napred nazad u milimetarskim koracima. Moj 7d ima live view a posedujem i daljinski okidač tako da ću sa svom tom skalamerijom znatno poboljšati efikasnost.

Evo na mom sajtu kako izgleda odrasli primerak ovog insekta.

http://www.photogeza...elende_tak.html


Nadam se da je ovo bilo dovoljno detaljno, mada imam veoma slabu povratnu informaciju o tome da li ovo ljude koji posećuju naš sajt uopšte zanima. Tako da me pomalo popušta edukativni entuzijazam. Ovo ono Baki sine ne bih da smaram sa mojim kreaturama. Mislim da je vreme da prodrmam ovu žabokrečinu sa jednim potpuno golim motorašem iz Ivanova Postavljene slike.
    • 0
Zanima Gezo, zanima.
    • 0
Zanima.
    • 0