Idi na sadržaj
Tiski cvet - biološkaCopyright

www.photogeza.com

Tiski cvet - biološka

Evo jedne dokumentarne da vide Sneža i ostali kakveog su se bezopasnog i nežnog stvorenja plašili. Postavljene slike


- - - - -


E bas sam rekla ekipi da sam se osecala kao u filmu <Mi nismo andjeli> IZVINI, ALI JA STVARNO MRZIM BOKS !!! Postavljene slike Nadam se da nisam mnogo ometala vristanjem. Postavljene slike
    • 0
Nikako mi ne ide Geza u glavu ekspozicija sa kojom si snimao ovog insekta, f13 i 1/250 a ISO400, dok je Rankoni istog insekta snimao sa f7,1 1/500 i ISO4000 dakle tačno jedna ekspoziciona vrednost (EV) niže u ekspoziciji, a ISO veći 3,5 ekspozicione vrednosti (EV). Dakle razlika je 2,5 EV što je jako velika razlika. A DAN JE BIO ISTI, TMURAN I NIKAKAV ZA OVA SNIMANJA.Da li si izvlačio detalje is tamnih partija u PS ? Ili je blic radio? Pitam ovo i zbog onih koji ovakve stvari odmah ne uočavaju pa bi im objašnjenje dobro došlo.
    • 0
Klasičan makro snimak sa ring blicem. Sinhronizacija maksimalna 1/250, otvor blend f13 zbog dubinske oštrine jer insekt nije u ravni pa mi je trebao veliki DOF. Nikada ne idem iznad f14 zbog difrakcije. Mnogo lepše fotografije se dobijaju kada se koristi prirodno svetlo ili blic samo kao dopuna, ali po ovom oblačnom danu to nije bilo moguće. Blic je uticao na to da pozadina tj voda bude skoro crna a da krila insekta dobiju tu plavičastu boju.

Ovako velike insekte cca 5-6cm više volim da fotografišem sa međuprstenovima i sa 400mm.
http://www.photogeza...longicauda.html

Ovde su parametri ISO800 moglo je i ISO 400 1/2500 kompenzacija -1Ev f5,6. Naravno ovo gore je fotografija od pre dve godine kada je bilo sunca.

Generalno ovi insekti su veoma brzi i trebalo bi ih fotografisati sa bar 1/500 a idealno 1/1000 da ne bi bili zamućeni.


    • 0