DOBITNIK PULICEROVE NAGRADE U NOVOM SADU

Autor -
0 2118
Edward Keating - Photo by Lidia Sek
Edward Keating - Photo by Lidia Sek

Čuveni američki fotograf Edvard Kiting održaće u subotu, 20. decembra 2014. godine u 16.30 časova, predavanje na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada.

Edward Keating - Photo by Lidia Sek
Edward Keating – Photo by Lidia Sek

Kiting je saradnik listova Njujork Tajms i Tajm, dobitnik je „Pulicerove nagrade“ za briljantnu kolekciju fotografija koje je napravio 11. septembra 2001. godine, kada se dogodila tragedijama u kulama bliznakinjama Svetskog trgovačkog centra u Njujorku,  u kojima je živote izgubilo oko 3.000 ljudi.

Edward Keating: Photographer at 9/11 Ground Zero

Samostalne izložbe fotografija imao je u  najznačajnijim galerijama SAD i mnogim galerijama Evrope.

Photo by Edward Keating
Photo by Edward Keating

Edvard Kiting je  učesnik Beogradskog festivala fotografije „Vizualizator“, koji se održava od 12. do 23. decembra, na kojem je predstavljen samostalnom izložbom „Građani Njujorka“.

Photo by Edward Keating
Photo by Edward Keating

Ljubaznošću Centra za razvoj fotografije koji je organizator ovoga jedinstvenog festivala, Kiting će  održati predavanje i u Novom Sadu i biti gost Fotografskog kluba Vojvodina i Foto asocijacije Vojvodine. Budućom saradnjom Foto asocijacije Vojvodine i Fotografskog kluba Vojvodina sa beogradskim Centrom za razvoj fotografije otvaraju se mogućnosti da najznačajnije izložbe i predavači koji gostuju u Beogradu, odmah potom, svoje radove i predavanja predstave i u Novom Sadu.

Photo by Edward Keating
Photo by Edward Keating

Predavanje Kitinga je, ujedno i početak saradnje novosadskih fotografskih organizacija sa Beogradskim festivalom fotografije, koji predstavlja  jedinstveni događaj koji povezuje institucije i pojedince iz različitih sfera kulturnog, obrazovnog i umetničkog delovanja.

Pozivamo sve fotografe, učenike i studente fotografije i žurnalistike, kao i sve zainteresovane građane da prisustvuju i aktivno učestvuju na ovom jedinstvenom događaju.

.

Tekst

Darko Dozet

Podelite sa prijateljima
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •